Onze houtvergasser kachels zijn zeer vooruitstrevend met de speciale technieken die in en bij de kachels worden toegepast. Door gebruik van hoogwaardige materialen zijn de kachels voor langdurig gebruik gebouwd. Speciale metalen, als ook keramische stenen in de kachel, zorgen voor een hoogwaardig product en een hoge betrouwbaarheid. 
Bekijk onze diverse merken voor hun specifieke eigenschappen waarbij er vast wel één tussen staat die bij u in de woning past.

Powall houtvergasser kachels werken op NATUURLIJKE trek en hebben eigenlijk geen electronica nodig om te functioneren.

Uiteraard is er wel een pompschakelaar nodig om de cv pomp te bedienen maar de Powall kachels hebben geen ventilator of luchtkleppen.

Pure eenvoud !!

Maak hieronder uw keuze:

 

Powall Phönix

foto phonix

De Powall Phönix is een vrijstaande of inbouwkachel met een totaal vermogen van  20 kw maximaal. Hiervan gaat circa 80 % naar het cv systeem en blijft er circa 20 % in de woonkamer als directe stralingswarmte.

De verhouding straling/cv afgifte is hierdoor voor de meeste woningen zeer geschikt, geen te hoge warmte in de omgeving waar de kachel staat maar wel veel afgifte naar het cv systeem om ook de andere kamers, douche en eventueel boiler te verwarmen.

Zeer eenvoudig te bedienen kachel welke vergelijkbaar is met een 'normale' houtkachel alleen dan een hoger rendement en een schonere verbranding ( vergassing ).

 

Powall Sonne

sonne vrijstaand

De Powall Sonne is de 'Grote' broer van de Phönix en heeft een totaal vermogen van circa 28 kw, ook voor deze houtvergasser is de verhouding stralingswarmte/cv afgifte optimaal maar is het totale vermogen redelijk hoog en is deze kachel geschikt voor grotere woningen of woningen die slecht geïsoleerd zijn of kunnen worden.

De Powall Sonne is zowel als inbouw en vrijstaande kachel te verkrijgen. 

Powall Ofka

Ofka

De Powall Ofka heeft een totaal vermogen van circa 30 kw, hierdoor weer een maatje groter dan de Powall Sonne, deze kachel is dus qua vermogen groter maar ook in de afmetingen is hij redelijk fors te noemen, gaat in een éénsgezinswoning meestal niet toegepast kunnen worden qua formaat.

Ook deze kachel is zowel vrijstaand en als inbouw kachel te verkrijgen.

Powall VarioK

IMG 0131

De Powall Vario K is een grote zware houtvergasser circa 35 kw totaal vermogen welke ook als vrijstaand en inbouwkahcel te verkrijgen is.

De houtvergassing techniek voor alle Powall kachels is identiek en mede daardoor zeer betrouwbaar maar ook zeer eenvoudig te bedienen en te reinigen. 

  

Luuma Luvano

 

luvano ausstellung