Dielle pelletkachels en ketels kunnen wij leveren in verschillende uitvoeringen. De Dielle pelletkachel is een compleet ander brand systeem dan welke pelletkachel in de markt dan ook. De Pelletkachels van Dielle brengen namelijk de pellets via de bodem in de stookkamer. Dit heeft een groot voordeel aangezien door deze manier van aanvoeren er geen branderbak meer aanwezig is die kan verstoppen en asresten netjes over de rand worden gedrukt. Hierdoor hoeven asresten niet meer uit de branderbak te worden gezogen waardoor het vuur zeer rustig brand en u dit kunt vergelijken met een houtkachel. Ook is het mogelijk om de Dielle met meerdere brandstoffen te laten branden zoals kersenpitten,zaden of andere bio brandstoffen.

De fijnstof van de Dielle pelletkachel ligt dan ook aanzienlijk lager dan bij een gewone pelletkachel. Er zijn verschillende modellen voor de woonkamer welke alleen stralingswarmte hebben of ook  aan het cv systeem gekoppeld kunnen worden. Een optie is om er ook een extra warmtewisselaar in te plaatsen waardoor ook het sanitair of douche water mee verwarmd kan worden. De verschillende vermogens maken het interessant om voor iedere woning een geschikte Dielle pelletkachel te kunnen plaatsen. Vermogens van de Dielle pelletkachels beginnen bij de Scirocco met maximaal vermogen van 8 kw, (min 2,9 kw) en de zwaarste uitvoeringen hebben 22 kw (min 3,7 kw). 

De verschillende modellen zijn, Scirocco, Libeccio, Ostro, Grecale, Maestrale en de Idro pelletketel uitvoering speciaal voor in de schuur of berging welke de gasketel kan vervangen.

Ook zijn de Libeccio en de Ostro verkrijgbaar met kanalisatie, dit houd in dat de kachel ook andere ruimte kan verwarmen waar de kachel zelf niet staat. Dit wordt gerealiseerd door buizen of kanalen aan de kachel te koppelen waarmee de warme lucht naar bijvoorbeeld een naastgelegen studeer/slaapkamer gebracht word, hiermee kunnen diverse ruimtes verwarmd worden.

Enkele voorbeelden van de modellen ziet u op onderstaande foto's:

Dielle Grecale

     

Dielle Ostro Tube

Dielle Maestrale

Dielle Scirocco

 

Dielle Libeccio

De modellenrange van Dielle bestaat uit veel verschillende kleuren en variaties dus staat er niet bij waar u naar op zoek bent neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen wij u nog veel meer voorbeelden laten zien.